Szívbarát ásványvíz

Az ásványvíz szívbarát tulajdonságaival kapcsolatban fontos megemlíteni például, hogy fékezi az étvágyat, valamint a hideg víz segíti a szervezet kalória égetési folyamatait. A csökkent kalóriabevitel és a fokozott kalória égés jótékony hatást gyakorol testsúlyunkra. Amerikai szakértők több, mint 20.000 főn elvégzett, célzott vizsgálatok alapján megállapították, hogy a napi rendszeres - 6 - 8 pohár víz - fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
A napi legalább 5 pohár vizet fogyasztó férfiak körében a halálos kimenetelű szívkórok kockázata 54 %-kal, míg a nők esetében 41 %-kal csökkent azon embertásraikhoz képest, akik csupán napi 2 pohár vizet ittak. George Le-Bert amerikai kardiológus megfigyelések alapján arra a következtetésre jutott, hogy azokon a földrajzi területeken, ahol keményebb a víz - a vízkeménység alatt kálciumban és magnéziumban gazdag vizet értsünk - általában kevesebb a szívinfarktus.
Úgy tűnik, hogy ezek az ásványi anyagok jótékony hatást gyakorolnak a vérnyomásra, ami javítja a szív egészségét.
Mitől szívbarát ásványvíz?
1. Csökkenti a magas vérnyomást. A magnézium fontos szerepet játszik a normális vérnyomás fenntartásában. Az egyik amerikai vizsgálatban megfigyelhető volt, hogy a magas vérnyomásos betegek, akik napi rendszerességgel  fogyasztottak 1 liter ásványvizet - a vizsgálat végére -  a náluk mért vérnyomás értékek csökkenő tendenciát mutattak.
2. Csökkenti szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A túl sok LDL koleszterin szint jelentős rizikó tényező a szívproblémák kialakulásában. Rendszeres ásványvíz fogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, mivel segít csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét. Sőt, az ásványi anyagok között a magnéziumot és a káliumot tartalmazó ásványvizek támogatják a jó szívműködést.
3. Fenntartja a jó izomműködést. A magnéziumban gazdag ásványvíz szintén fontos szerepet játszik az izmok helyes működésében. Nélkülözhetetlen ásványi anyag. A magnézium felel az izmok - így a szívizom - összehúzódásáért és ellazulásáért is. Nem csoda, hogy magnéziumhiány esetén  izomgörcsök és izomfájdalmak lépnek fel.
4. Fenntartja elektrolit egyensúlyt. Az elektrolit oldat nem más, mint sók (nátrium, kálium, klorid és hidrogén-karbonát), amelyek segítik a sejteket, a víz felszívásában, ami megakadályozza a kiszáradás jelenségének kialakulását. Mivel az ásványvíz jó forrása az elektrolitoknak, így gyakran kérik, hogy az elektrolit veszteség kialakulását bőséges ásványvíz fogyasztással ellensúlyozzuk.
5.Tanulmányok mutatják, hogy az ásványvíz a legegészségesebb fajta palackozott víz, melynek napi rendszeres fogyasztása  pozitívan fokozza az általános jó közérzetet.6. Az Mineral Aqua fogyasztása az alacsony nátrium tartalma miatt nem növeli az általánosságban amúgy is magas nátrium bevitelt. Az oldalon szereplő információk ismerettertjesztő célt szolgálnak és nem helyettesítik a szakorvosi véleményt és kezelést!