Ásványvíz összetétele

A Mineral Aqua ásványvíz összetétele folytán nem csak a szomjunkat oltja, hanem helyreállítja a folyadék egyensúlyt, biztosítja a szervezet számára hasznos ásványi vegyületeket is. E természet ásványvíz ásványianyagokban gazdag, amilyen például a kalcium-, magnézium-, hidrokarbonátok. Ezek a vegyületek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára az életfunkciók fenntartásához. Ásványvizünk jótékony hatást gyakorol az emésztőrendszerre, javítja az anyagcserét, aktívan részt vesz számos kémiai reakcióban, segít a testhőmérséklet szabályozásában, csökkenti a vér koleszterinszintjét, erősíti a csontokat, javítja az izmok, a szív és az idegrendszer működését.
Ennek az üdítő szomjoltónak a teljes ásványianyag-tartalma: 635mg/l, mely a következő komponensekből tevődik össze.
 
 
 
 Mg
43,5 mg/l
 
 
A magnézium fontosságát mi sem bizonyítja ékesebben, mint az a tény, hogy minden testi sejtünkben megtalálható. Ez az ásványianyag résztvesz a idegrendszer, az anyagcsere, a vérkeringés, ezen keresztül az ér- és szívrendszer, az izomrendszer, a csontrendszer szabályzásában. Egyes feltételezések szerint a csontritkulás, a magas vérnyomás kialakulásának megakadályozásá területén is meghatározó szerepet játszik, valamint a vércukorszint szabályozásával is kapcsolatba hozható (elsősorban az időskori cukorbetegség valamint csontritkulás kialakulásának megakadályozára alkalmas). Életteni kutatások bizonyítják, hogy a vér koleszterinszintjét valamint a migrénes fejfájás intezitását is csökkenti.  Mennyi az átlagosan szükséges napi magnézium fogyasztás? A legújabb kutatások szerint egy átlagos testsúllyal rendelkező felnőtt optimális napi magnézium bevitele 375 mg.
 
Ca
  88 mg/l
 
 
A kálcium fő összetevője a csontjainknak, ezért elengedhetetlen, az egészséges csontok és erős fogazat megtartásában. Ez az ásványianyag fontos szerepet játszik a véralvadási folyamatokban, szükséges az izom összehúzódáshoz és az izomnövekedéshez, a normál idegrendszer, a belső és a külső elválasztású mirigyek működéséhez. A kalcium segíti az immunrendszer normál működését, hatékonyan alkalmazható allergiás reakciók esetén fellépő tünetek csökkentésében. Felszívódása szabályozásában és a kálcium-kiválasztásban a D-vitamin játszik meghatározó szerepet. A kálcium bérflóréra gyakorolt jótékony hatását kevesen ismerik, pedig a bélrendszer egészséges működésében is meghatározó jelentőséggel bír. Ez a tápanyag különösen fontos a gyermekek, serdülők, a terhes és szoptató nők, valamint a 70 év felettiek esetén. Ajánlott napi adagja gyerekeknek - 360-700 mg felnőttek számára - 1000-1200 mg.
 
HCO3
   458 mg/l
 
A hidrogén-karbonátban gazdag víz elősegíti - az emberi testben meglévő hidrogén és szén-dioxid ionok alkotta egyensúlyi rendszer fentartását, azaz stabilizálja szervezetünk stabil pH-szintjét, védi a központi idegrendszert. Bikarbonát anionok semlegesítik a gyomorban lévő savas kémhatású tartalmat, fenntartják a sav-bázis egyensúlyt a szervezetben, segítik megelőzni valamint kezelni metabolikus rendellenességeket. Mivel lugosítja szervezetünket, különösen javallott gyomorégéstől szenvedő embertársaink számára.
Na
  4 mg/l
 
 
A nátrium felel az ozmózisnyomás fenntartásáért, bizonyos enzimek aktiválásáért, szabályozza a vízháztartást. E fontos elem az idegműködésben, a sejthártyák karbantartásában, a vérnyomás szabályozásában kitüntetett szerepet lát el. Bevitele napjainkban sajnos gyakorta sokszorosan meghaladja a szervezet számára szükséges szintet, ezért különösen ajánlott a hazánkban egyedülállóan alacsony nátrium szintű Mineral Aqua fogyasztása.